En guide för att börja spela på hästar

Att spela på hästar kan antingen handla om ren och skär tur eller så kan man bli en expert som är påläst. Hur man själv väljer att satsa sina pengar är upp till var och en, men innan vi tar en titt på hur man faktiskt spelar, så låt oss ta en funderare på själva upplevelsen av spelet. Hur kul är det att sitta på ett märkt casino och satsa sina pengar? Är det inte mycket mer spännande och adrenalinrikt att befinna sig på en bana utomhus och verkligen se hästarna springa?

Det är garanterat en sportupplevelse på riktigt hög nivå! Och vill man inte befinna sig mitt framför arenan med hästarna så kan man ju alltid satsa online tack vare Unibet Galopp som visar tävlingen. Men att ta sig ut till kapplöpningsbanan är en upplevelse som rekommenderas. Det ä något som oftast har gratis inträde och man behöver inte satsa stora summor pengar, 10 kronor går bra det med. Även om det finns kiosker och restauranger vid banorna som säljer mat och dryck, så kan man ta med sig en egen macka. Med andra ord så behöver det inte vara ett påkostat besök. Billigare än att gå på bio.

Men hur spelar man egentligen på hästar?

När man spelar på hästar så finns det främst tre olika kategorier att välja mellan: vinnarspel, systemspel eller platsspel. Har man aldrig spelat tidigare så kan det vara enklast att starta med platsspel, då det är enklast och oftast det billigaste alternativet. Kort och gott så handlar det om att välja den häst som man tror kommer hamna på en första, andra eller tredje placering i loppet. Svårare än så behöver det inte vara. Även om detta är det enkla alternativet så är systemspel mer populärt.

V75 är den variant av systemspel som spelarna mest satsar på och handlar om att pricka in vinnande häst i de sju loppen. Man vinner olika summor pengar om man har 7-5 rätt. Gör man en enkel satsning så har man bara satsat på en häst. Satsar du på vinnare så gäller det att din häst tar hem segern. Väljer du att göra ett systemspel med platsspel så har du en större chans att vinna eftersom hästen som du satsat på kan komma etta två eller trea, men det är också dyrare att spela på detta alternativet.

Andra sätt att satsa på hästkapplöpning

Man kan genomföra andra sorters satsningar inom hästkapplöpning, såsom Exacta, Quinella eller Trifecta. Satsar men på Exacta så kommer man att välja ut två hästar som man vill ska komma etta och tvåa. Är man en erfaren spelare så kan det vara intressant att spela på detta sätt, eftersom man oftast har koll på vilka två hästar som är favoriter. Men det gäller att hästarna vinner i den ordningen som man angivit.

Vill man istället välja ut två hästar som man tror kommer komma etta och två, men utan specifik ordning så kallas detta för en quinella-satsning. De hästar som man angivit behöver alltså endast hamna på en första och andra placering, men utan en specifik rangordning. I Sverige så kallar man denna sorts satsning för komb inom galopp och tvilling inom trav. När det gäller en trifecta-satsning så väljer man ut 3 hästar och deras specifik rangordning, mellan första till tredje placering.