Flera vägar till hästar!

Har du funderat på att börja rida eller vill du bara få ta del av mer hästliv i din vardag? Det finns många olika sätt som du kan ta del av hästlivet på, utan att t.ex. behöva köpa dig en egen pålle. Det kan t.ex. handla om att du blir medryttare, börjar på ridskola eller köper betalkanaler för att titta på trav och galopp på tv. Hur stort och vilken typ av hästintresse man har är väldigt individuellt. Vissa vill sköta om, rida och pyssla, medan andra föredrar att spela på hästar eller titta på sporten på tv.

Rida på ridskola

De allra flesta hästintresserade börjar sitt hästliv på en ridskola. Det finns många olika ridskolor runt om i Sverige dit man kan anmäla sig för att lära sig mer. På en ridskola får man utvecklas tillsammans med andra hästintresserade, samtidigt som man får lära sig allt från skötsel till säkerhet och ridtekniker.

Medryttare

Vill du vara mer självgående? Kanske har du redan mycket kunskap om hästar? Då kan du istället välja att bli medryttare. En medryttare är en person som, 1-3 dagar i veckan, hjälper en hästägare med sin häst. Under de dagar man är i stallet får man hantera alla hästens behov, t.ex. utfodring, mockning, ryktning och ridning.

Ta del av hästlivet från skärmen

Man kan älska hästar, utan att älska stallivet. För den som vill ta del av hästar och ridsport kan man istället spela på hästar på nätet, följa tävlingar och trav på tv eller varför inte titta på olika hästfilmer. På så sätt får man lära sig mycket i teori om hästar, samtidigt som man slipper fuktiga och kalla stall.

Jobba med hästar

Ett annat alternativ för den som vill uppleva hästar i sin vardag, men som kanske inte har råd att skaffa en egen häst, är att arbeta med hästar. Du kan utbilda dig till ridinstruktör, stallskötare, galopptränare, ridlärare och mycket mer.